Димохід котла газового може бути металевим, керамічним та коаксіальним. Матеріал для виготовлення повинен витримувати високі температури, мати антикорозійні якості та не вступати у хімічну реакцію із кислотами.

Димар з металу.

Один з найпоширеніших димарів це металевий. Металеві димарі швидко монтуються, за бажання зовнішньої труби такого димоходу можна надати більш естетичного вигляду, мають високу стійкість до механічних пошкоджень і підвищену надійність.

Для виробництва такого димоходу зазвичай використовують нержавіючу сталь або чорний метал, оцинкований. Робоча температура такого котла може досягати 800 градусів.

Керамічний димар.

Керамічний димар витримує температуру до 1200 градусів. Керамічні димарі надійні та довговічні, пожежобезпечні, добре переносять контакт з агресивними речовинами, легко монтуються.

Коаксіальний димар.

Коаксіальний димар можна встановлювати не лише у приватних будинках, а й у квартирах. Конструкція такого димоходу відводить та постачає повітря з опалювального приладу одночасно. Для виробництва коаксіального котла використовують пластик, метал нержавіючий та алюміній. Перевага коаксіального димаря це: безпека, екологічність, безперебійна робота, легкість монтажу, довговічність.

Розглянувши димарі для газових котлів, димар для твердопаливного котла, варто звернути увагу на димар для дров'яного котла.