Тепловентилятор – опалювальний прилад конвекційного типу, що обігріває приміщення за рахунок інтенсивного безперервного пропускання великого об'єму повітря через нагрівальний елемент за допомогою вбудованого вентилятора. З усіх обігрівачів тепловентилятори вважаються найнесучаснішими, тому відбувається їх постійне вдосконалення виробниками.

Абсолютно всі тепловентилятори оснащені нагрівальним елементом, вентилятором, повітря, що продуває через нього, термостатом, що дозволяє встановити рівень нагріву.

Тепловентилятори поділяються на види: побутові, промислові, теплові гармати. Також вони бувають переносні та стаціонарні.

Як нагрівальний елемент у тепловентиляторах використовуються спіраль із сплаву з високим електричним опором або керамічні пластини. Спіральний нагрівальний елемент розігрівається до дуже високої температури в кілька сотень градусів, температура ж керамічного нагрівального елемента набагато нижче.

Основні переваги побутових тепловентиляторів – компактні розміри, невелика вага, мобільність, низька вартість та висока швидкість обігріву приміщення. Основний недолік - помітний шум, що створює вентилятор тепловентилятори побутові випускають спіральні і з керамічним нагрівальним елементом. Їх так і класифікують: спіральні тепловентилятори (вони дешевші, але «спалюють кисень»); керамічні тепловентилятори побутові (вартість їх вища, але вони довго служать, а кисень не спалюють).

   Всі тепловентилятори, які мають функцію роботи без включення нагрівального елемента, здатні працювати в режимі звичайного вентилятора, що робить їх дуже зручним міжсезонним пристроєм, який приносить користь і в літню спеку, і в зимовий або осінній холод.

Як правило, всі тепловентилятори забезпечені спеціальною системою, що дозволяє робочий режим. Найчастіше у побуті застосовуються електричні тепловентилятори. Але в промисловості можна зустріти моделі, що працюють на зрідженому чи природному газі, гасі чи дизельному паливі.

Вибираючи тепловентилятор слід звернути увагу до потужність (найчастіше вона становить 2 кВт). Тобто при меті обігріти кімнату більше 15-20 м2 про тепловентеляторі не може бути й мови.

Тепловентилятор зі спіраллю має невелику площу поверхні самого нагрівального елемента, це означає те, що спіраль сильно розжарюється в процесі обігріву приміщень. Внаслідок такого розколювання випалюється багато кисню. Рекомендується біля такого обігрівача тримати відро з водою для підтримки вологості повітря.

Тепловентилятор, який використовує керамічний нагрівач. Такий обігрівач опалює набагато більшу площу, ніж спіральний. Головним плюсом цього тепловентелятора є відсутність шуму.

Для того, щоб розрахувати необхідну потужність для нагрівання приміщення, слід виходити з того, що для автономного обігріву кімнати приблизно 10 квадратних метрів необхідний тепловентилятор з потужністю електродвигуна в 1 кВт.

Але варто звернути увагу, що тепловентелятор потужністю 1,5-2 кВт може бути небезпечний при підключенні до побутової проводки.

Деякі тепловентилятори оснащені функцією "захист від перегріву", що захищає нагрівальний елемент від руйнування, а предмети, що оточують, від займання.

В Україні одним з популярних та якісних виробників тепловентеляторів є "ТІТАН". Тепловентілятори "ТІТАН" здатні обігріти приміщення від 15 до 225 м2. В асортименті є одно- та трифазні, одно- та двоступінчасті.

Потужність однофазних становить від 1,5 до 6 кВт, трифазних 1,8-22,5 кВт. Дані тепловентелятори покриті двома елементами внутрішній (захищений) та зовнішній (декоративний).

Чекаємо на вас на сторінках нашого сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет-магазині "Бульба".