Установка димоходу є однією з важливих умов під час використання камінних, варильних та інших печей, оскільки їм необхідна ефективна утилізація повітря. Димар потрібно відводити найпростішим шляхом. Найкраще ставити вертикальний димар довжиною не більше 6м під кутом 45?. При неможливому встановленні димаря рекомендується використовувати коліна з трійниками, які легко чиститися.

Підключаючи димар до печі можна використовувати 2 способи:

1) димар від печі йде відразу вгору (це найбільш простий спосіб) адже за відсутності кутів і вигинів, отже немає місць для скупчення сажі та конденсату. Такий димар можна проводити через стелю або дах.

2) димар пускають збоку від печі (використовується з метою прибрати димар з приміщення або будівлі взагалі). У такому випадку потрібно врахувати, що відстань по горизонталі від печі до димаря не повинна перевищувати 2м і в нижній частині димаря могла відбуватися очищення.

Підключаючи димар до каміна слід знати, що перехідник від приладу до каміна повинен бути з жароміцної сталі гарної якості. Найчастіше заводське складання передбачає верхнє підключення каміна до димаря, але й не виключає підключення ззаду. За допомогою таблиці технічних даних до кожного пристрою окремо визначається висота підключення. Далі знімається верхня кришка, верхній патрубок демонтується і переставляється до заднього виходу (в даному випадку патрубок обов'язково має бути ущільнений).

При верхньому підключенні каміна до димоходу висота підключення не повинна перевищувати 1м від верхнього краю печі. Присоединительная труба має бути опущена нижче стелі трохи більше 40 див. Патрубок має бути обладнаний герметичним ревізійним отвором.

Також слід звернути увагу на термоізоляцію (найчастіше з базальту). Місце проходження димаря має бути захищене від холоду (зовні це грибок та флюгер).

Сподіваємось вам допомогла наша стаття.