Вогнетривке стекло - це ідеальне рішення виробників допомогти нам у виготовленні оглядових вікон у камінах і духовках (з'явився цей вид скла наприкінці ХХ століття). Однією з важливих особливостей даного скла є те, що воно здатне тримати високі температури без змін властивостей та характеристик (бути термостійким).

Термостійкі скла створені щоб витримувати різкі перепади температур. Вони мають дуже низький коефіцієнт розширення. Одним з кращих видів термостійкого скла є кварцове (воно здатне витримувати зміни температур до 1000 ° С).

Якщо порівняти звичайне скло з термостійким, то звичайне скло при контакті з вогнем нагріється за півгодини більше ніж на 500°С, тоді як термостійке лише 50-250°С.

Термостійке скло:

- знижує витрати на опалення;

- знижує викиди у навколишнє середовище;

- вселяє довіру людства;

-Ефективніший засіб використання теплової енергії.

Жаростійке скло в каміні захищає від попадання іскрів і вогню в кімнату, а також скло забезпечує необхідну подачу повітря в камін для підтримки процесу горіння.

Найбільш міцними вважаються скла німецької компанії ROBAX, але це зовсім не означає, що інші фірми набагато гірші.

Schott Robax - це прозора кераміка вищої проби з якої роблять скло вищої проби для печей, духовок будь-яких розмірів та кольорів.

Сподіваємось наша стаття стала вам цікавою. Чекаємо на сторінки нашого сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет магазині "Бульба".