Шамот - це вогнетривка глина, обпалена до втрати пластичності (запечена при високих температурах). Шамот використовується в промисловості, будівництві і навіть у мистецтві. Вихідними матеріалами у різних випадках виступають як глина (каолін) і інші мінерали (ордун, циркон та інші силікати). Отриманий шамот дроблять, подрібнюють, після його додають масу для формування виробів у т.ч. високоглиноземистих та інших вогнетривів.

Шамотна цегла виготовиться з порошку-шамоту та меленої вогнетривкої глини, які змішуються та обпалюються при високій температурі. Залежно від вихідної сировини шамотна цегла може мати колір від світло-пісочного до світло-коричневого або жовтого.

У приватному застосуванні шамотна цегла використовується при кладці печей, камінів, пічних труб та паливних камер, причому саме в місцях прямого контакту з вогнем. Використання цієї цегли забезпечує високу температуру без шкоди для конструктивних елементів будівлі. а також і збереження тепла.

Шамотна цегла витримує як до 1600°С так і різкі коливання температури.

 

Сподіваємось наша стаття стала вам корисною. Чекаємо на вас на сторінках сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет-магазині "Бульба".