Монтаж печі

В умовах цін на енергоносії, що піднялися, або просто відсутності центрального опалення без можливості підключення, придбання та встановлення печі Сварог є дуже розумним рішенням.

  Ця модель печі відрізняється простою конструкцією, невибаглива до палива, що робить її універсальною. До плюсів слід також віднести її безпечне використання, адже зовнішні стінки Сварога не нагріваються занадто сильно, що знижує ризик отримання опіку та пожежі.

Установка Сварога, також досить проста – головне вибрати правильне місце розташування та змонтувати димар згідно з інструкціями виробника. Вибір правильного місця є запорукою безпечного використання. Як і будь-яка інша піч або котел, неправильно встановлена піч Сварог може призвести до пошкодження або займання. Тому бажано ні на крок не відходити від рекомендацій виробника.

Принцип роботи печі Сварог полягає у втягуванні холодного повітря через нижні кінці труб, укріплених по краях корпусу та його нагрівання. Ця конструкція передбачає встановлення печі на рівні підлоги, інакше ефективність її роботи може знизитись.

  Якщо модель печі обладнана незнімними негорючими ніжками та кишенею-уловлювачем, її можна встановлювати на будь-яке покриття для підлоги (крім дощатого або фанерного). Якщо ж піч комплектована інакше, то при встановленні слід використовувати сталевий лист на азбестовій подушці. Радіус листа щодо дверцят печі, повинен становити не менше 120 см, а виступ з усіх боків не менше 30 см. Цей спосіб установки теж є перевагою, так як не потрібен ніякий спеціальний фундамент. Важливо пам'ятати, що тильна сторона Сварога не повинна бути ближчою, ніж на 100 см від стіни, цю відстань можна скоротити, але лише за умови обробки стіни вогнестійким покриттям.

Особливості установки димоходу


Встановлюючи димар для печі Сварог важливо пам'ятати про кілька важливих моментів. Якщо їх не враховувати, ефективність роботи печі може істотно знизитися. Не варто монтувати димар, який вертикально перетинає всі перекриття проходить назовні. Цього робити не варто через кілька причин: по-перше, оформлення документів, по-друге, здійснення такого рішення обійдеться недешево. Тим більше для мешканців квартир такий метод взагалі неможливий через відсутність виходу для конденсату від диму, що має властивість накопичуватися на стінках труби. Вивести димар краще через стіну. Крім того, для того щоб досягти довгої та продуктивної роботи Сварога, варто використовувати якісну, добре утеплену трубу. Монтувати димар необхідно саме тому, що зазначено в інструкції і нічого не змінювати. Неправильне встановлення димоходу вкрай негативно позначиться на роботі печі Сварог. Для того щоб була достатня тяга і не було проблем з конденсатом, варто дуже відповідально підійти до цього питання.