У зв'язку із зростанням вартості енергоресурсів часто виникає питання про те, як утеплити будинок із найменшими витратами. Адже якісне утеплення підлоги, даху, стінок знизить тепловтрати, покращиться комфортність розміщення людей, і, звичайно, знизяться витрати на опалення. При цьому потрібно використовувати для утеплення сертифіковані матеріали, які не шкідливі для здоров'я людей. Очевидно, що такі капітальні вкладення будуть вагомим внеском у сімейне здоров'я. Важливим чинником є ціна утеплення приміщення. Це є актуальним як для підприємств, так і для власників житла.
Новим та дуже дешевим, якісним матеріалом є подрібнена базальтова (кам'яна) мінеральна вата фірми Ізовол. Даний матеріал поставляється в мішках або шматках довільної форми. Умовою застосування такого матеріалу є наявність порожнин, в які можна укласти кусковий матеріал, або засипати сипкий матеріал, і закрити, щоб уникнути появи пилу.
Базальтова вата продається ТОВ Гідротерм (Кривий Ріг) дешево, по акції є негорючим матеріалом, екологічна, не шкідлива для застосування всередині та зовні будівель, що підтверджується сертифікатами. Виготовлено цей утеплювач на сучасному обладнанні, має низький коефіцієнт теплопровідності - 0,042 Вт/мК, на рівні найкращих світових зразків. У цьому матеріалі що неспроможні жити гризуни, комахи тощо.
Утеплювати дах необхідно шаром 15-25 см., що забезпечить європейські нормативи щодо тепловтрат. Підлогу слід утеплювати, повністю забиваючи простір під дошками, шаром не менше 10см. Стіни рекомендується утеплювати не менше 12 см завтовшки. Засипати базальтову мінеральну вату необхідно рівним шаром, щільно, трамбуючи, але не занадто щільно. Для зниження вартості утеплення можна придбати ще більш дешеву, цю базальтову вату, неподрібнену, у вигляді шматків неправильної форми, масою 3-5 кг. Пошарово укладаючи ці шматки і пересипаючи подрібненою мінеральною ватою, можна створити легке покриття з мінеральної вати з рівним верхнім шаром. Зверху можна укласти будь-яке покриття. Якщо це приміщення не бувають часто люди, покриття не обов'язково. За потреби можна по ньому ходити.
Базальтова насипна кам'яна вата має такі дуже важливі позитивні властивості:
• вогнестійкість – клас А1, тобто. це вогнетривкий матеріал.
- Низький коефіцієнт теплопровідності, 0,042 Вт/мК.
• Водопоглинання трохи більше 2%, відсутність гігроскопічності. Насипна кам'яна вата не вбирає вологу, тому не втрачає своїх теплоізоляційних властивостей з часом і в умовах вогкості.

За допомогою трамбування можна збільшити щільність укладання насипної кам'яної вати. Але збільшення густини веде до підвищення теплопровідності. Можна ущільнити до 60 кг/м куб. Не ущільнений матеріал щільність – 25 – 35 кг/м куб.
Роботи з утеплення насипними матеріалами можна виконати дуже швидко.
Використовуючи базальтову насипну мінеральну вату, можна утеплити будинок якісно та з мінімальними витратами. Матеріал географічно знаходиться у Кривому Розі. Доставка здійснюється з допомогою покупця.