Ванна кімната для кожної людини – це дуже інтимне місце, що має бути затишним та комфортним для користування людини одночасно. Тому при підборі сантехніки у ванну потрібно підходити дуже серйозно. Давайте замислимося, як правильно вибрати змішувач у наш час за такої величезної різноманітності продукції. І в цьому питанні допоможе вам наш інтернет-магазин Бульба.

Існує різні варіанти змішувачів за їх функціональністю на будь-який смак та відповідною ціновою політикою.

За своєю конструкцією змішувачі діляться на: кульові, вентильні та термостатні. Розглянемо кожну з них окремо.

Кульовий змішувач.

 Розміри кульових змішувачів, як правило, компактні та зручні.

Відмінною рисою будови крана є лише одна ручка-важіль, за допомогою якої і відбувається відкриття та закриття води. Дуже зручно такою ручкою, без особливої вправності, швидко з боку в бік, плавним поворотом її, переключити з гарячої на холодну воду і відрегулювати потрібну температуру води.

Всім знайомі та звичні у використанні вентильні змішувачі.

Вентильний змішувач.

 Які складаються з двох вентилів відповідно для холодної та гарячої води. Обертання яких дозволяє регулювати потік та температуру води. За ціновою політикою їх можна віднести до найбюджетнішого варіанту, оскільки і їх ремонт теж не дуже дорогий у порівнянні з іншими змішувачами (кульовими, термостатними). Але якщо торкатися питання економії води по лічильнику, їх не можна назвати «економними», оскільки під час регулювання температури води, що надходить з крана, стікає великий її обсяг. Кульові змішувачі будуть більш «економнішими» у використанні, але й ціна відповідно їх вища. У випадки поломки, кульові змішувачі потребують найчастіше заміни кульового модуля, який виходить з ладу через жорсткість води. Щоб запобігти цьому і збільшити термін служби змішувача, необхідно встановлювати фільтр водяний.

Найбільш дорогими, але в свою чергу безпечними та економними у використанні вважаються – термостатні змішувачі, вони дуже своєрідні за своїм дизайном. Вони весь упор йде на автоматику.

Термостатний змішувач.

 За допомогою однієї рукоятки, на якій є шкала, виставляється температура, яку необхідно отримати в процесі експлуатації.

За способом кріплення змішувачі поділяються на ті, що кріпляться на раковину і на ванну (найчастіше акрилову). На настінний, прихований і відкритий монтаж.

Чимало важливими аспектами при підборі змішувача для ванної кімнати, вважається матеріал, з якого він виготовлений і фірма-виробник. Найнадійнішим і найміцнішим металом для виготовлення даного виробу можна назвати латунь. Змішувачі з цього металу досить важковагові, чого не скажеш про дешеві підробки. Також виготовляють із міцного пластику. Але для дешевизни змішувачів, китайські виробники, практикують змішані матеріали для їх виготовлення, а це в свою чергу позначається на термін експлуатації змішувачів і тому не варто економити свої заощадження.

У наш складний час, звичайно, можна придбати дешевий китайський змішувач для ванної кімнати, але скупий платить двічі, тому що вони дуже швидко виходять з ладу. Тому вирішувати вам можна розглянути різні варіанти від перевірених виробників німецьких, італійських, іспанських і т.д.