Все що ви хотіли знати про ванну.

Ванна кімната це частина квартири, де можна відпочити, і поринути у неповторну насолоду. Половина ділянки ванної кімнати - це душ, або ванна кімната. Найчастіше це як єдине ціле. Ванна може бути одночасно комфортною функціональною та довговічною. У виробництві ванн незамінними можуть бути класичний чавун, сталь або акрил.

Чавунна ванна.
  Надійність чавунної ванни - це її невіддільна частина. У стадії виробництва ванни її емальують, а також створюють доглянутий вигляд.

Є кілька способів емалювання виробу:

-на поверхню ванної наносять емаль

-Нанесення на розпечений предмет після відливу.

На додаток стійкість покриття, а також стійкість проти корозії досягається саме таким чином. Гарантія таких ванн 20 років.

Часто чавунні ванни виготовляються в типовій формі через ускладнене формування. Для простоти використання нові ємності ванн надаються з ручками. У радянському союзі ванни мали більшу вагу, ніж ті, які виробляються на даний момент. Але навіть ванні з тонкими стінками не можуть менше важити. 90-100 кг це мінімальна вага для чавунної ванни і це великий плюс, тому що цей фактор надає їй стійкості.

Для нагляду за чавунною ванною не потрібні особливі засоби, але протипоказано застосовувати щітки або мочалки з абразивною поверхнею. Чавунна ванна це правильний вибір, оскільки вона прослужить вам дуже тривалий термін. Емаль - головний недолік чавунної ванни. На емаль не можна кидати важкий предмет, тому що вона дуже тендітна і потім залишиться скол, а через рік на емалі немає гладкості, блиску і вона старіє. При виробництві додаються спеціальні добавки, які зміцнюють її стійкість, але це вирішує проблему з крихкістю емалі.

Сталева ванна.
Головний плюс такої ванни це її ціна. У сучасному виробництві, поряд із класичними формами виробляють ванни будь-яких форм. Вони легші за чавунні ванни в 5-7 разів. Але є й мінус – вони галасливі. Також мінусом є швидка тепловіддача: сталь зазвичай холодна і швидко віддає своє тепло, тому в цій ванній не поніжиться, при цьому не додавши гарячої води.

Завдяки гарному попиту на сталеві ванни виробники змушені постійно вдосконалити якість покриття, модернізувати дизайн та розширювати асортимент. Форми та розміри різні. Середня товщина сталі 25-4 мм. У деяких виробників якість емалювання дуже висока. Зневага до нижньої частини ванни, навіть наметаним оком можна не помітити різницю між сталевою та чавунною ванною. Крихка емаль також є недоліком для сталевої ванни.

Акрилові ванни.
Королева дизайн є акрилова ванна. Акрилова сантехніка давно витісняє чавунні та сталеві продукти. У такому напрямку акрил стане найпопулярнішим матеріалом. Такий розширений асортимент різних моделей всіх форм і розмірів у жодному вигляді ванн не зустрічається. Переважно актуальною для малогабаритної квартири буде конструювання ванної кімнати будь-яких розмірів.

За своїми властивостями акрилові ванни переважно сталевих і чавунних ванн, а за багатьма показниками та характеристиками перевищують свою конкурентоспроможність. На вигляд крихкий акрил дуже стійкий та пружний матеріал. В середньому товщина акрилу 4-6мм. Так як основне навантаження спрямоване на дно ванни, зазвичай воно товщі. В середньому товщина акрилу 4-6 мм. Так як основне навантаження спрямоване на дно ванни, зазвичай воно товщі.

На акриловий продукт надається 10 років гарантії. Не будь-який виробник сталевих та чавунних ванн може дати таку гарантію на свій продукт. Акрилові вироби дуже довговічні та легкі у догляді. Вони залежать від впливу побутової хімії, і них можуть розмножуватися мікроби. Акрилова ванна може комплектуватися ручками, душовими шторками, підголівниками та декоративними панелями. Функцію душової кабінки на ванній виконує шторка. Це відмінний варіант поєднання ванни та душу. Розміри ванн найрізноманітніші, а форми ванн бувають прямокутними, кутовими, симетричними та овальними. З легкістю в акрилові ванни монтуються гідромасажні системи та підсвічування, що дає можливість розслабитися та зняти напругу. Особливу увагу потрібно звернути на колір ванни, адже якісна ванна не повинна бути прозорою і при натисканні на стінку предмет не повинен прогинатися. Акрилова ванна має ряд переваг:

-Вона дуже довго зберігає тепло

-на початку прийому ванни вона не буде холодною як чавунна або металева ванни

-акрил однорідний по товщині матеріал, що дає можливість легко поліруватися на відміну від емалі.

Відполіровавши акрилову ванну, навіть через 10-20 років, вона набуде первісного вигляду.