Можливо, Ви ніколи не стикалися з такими виробами як м'які ємності для зберігання рідини? Нічого страшного, у цій статті ми намагатимемося розкрити це питання, надавши трохи корисної інформації.

М'які резервуари подушки - це дуже нескладний і в той же час надійний і вигідний в економічному плані варіант для зберігання води, ПММ (паливно-мастильних матеріалів), добрив та інших речовин об'ємом 1 - 200 м3. Для виготовлення подушок використовується спеціальна тканина, яка вкрита ПВХ. Матеріал настільки міцний, що виріб, перебуваючи в наповненому стані, цілком може витримати навантаження, створюване легковим автомобілем.

Переваги виробів

Ключові переваги подушки полягають у наступному:

· Вигідність в економічному плані. Такі резервуари коштують дешевше, ніж інші варіанти ємностей із пластику або металу об'ємом 1 – 200 м3;

· Легкий і простий монтаж. Процес установки/демонтажу подушки, що володіє найбільшими габаритами, не забере у вас більше однієї години. Також немає жодної необхідності в особливій підготовці місця для установки (йдеться про бетонну основу). Виріб можна встановити навіть у складних місцях з обмеженою доступністю;

· Зручність транспортування. Для того, щоб здійснити перевезення, підійде легковий автомобіль;

· Можливість встановлення резервуара (заввишки до одного метра) великого обсягу в господарських приміщеннях (підвальних) з невисокими стелями;

· якісна мембрана забезпечує зберігання питної води та не допускає її забруднення;

· промені сонця не потрапляють всередину ємності, що запобігає цвітінню води та появі хвороботворних мікроорганізмів (це відрізняє подушки від цільнопластикових резервуарів);

· Подушки нескладно ремонтувати. Вам не знадобляться особливі знання. Процес ремонту не забирає багато часу та грошей;

· Транспортування рідин. Вироби можна використовуватиме перевезення води;

Де використовуються ці вироби? Про це наступний підрозділ.

Сфера застосування подушок для рідини

Як правило, класичні варіанти застосування подушок це: зберігання питної або стічної води, агресивних речовин, олій, біогазу. Як правило, вироби використовуються як необхідний запас води в сільському господарстві, для літнього душу, при проведенні будівельних робіт, гасінні пожеж, зберіганні ПММ, збору дощової води, в тих місцях, де води не вистачає, а також під час воєнних і цивільних дій операцій.

 

Де використовуються подушки для зберігання ПММ

Окремо варто сказати про експлуатацію подушок з метою зберігання ПММ. Її суть полягає у зберіганні нафти, палива, автомобільної олії та інших агресивних речовин для промислового використання. Ключовою відмінністю звичайних подушок для води від виробів для зберігання ПММ полягає в тому, що останні мають додатковий шар міцної тканини, яка не горить. Тим самим зростає міцність резервуара.

Характеристики

Технічні параметри виробів такі. Найбільша висота у наповненому вигляді становить один метр. Місткість 1 – 200 тонн. Геомембрана виконана у формі міцної мембрани із ПВХ товщиною 1 -3 мм. Вона провадиться шляхом зварювання на пресі в цілу конструкцію. При цьому вона обов'язково проходить перевірку на герметичність. Мембрана УФ-стабілізована і разом із каркасом із металу не пропускає промені сонця всередину резервуару. Перевірку на герметичність вона відбувається під надмірним тиском. З приводу сполучної арматури варто сказати, що до неї входить отвір вхідного та вихідного типу будь-якого діаметру, дихальний клапан, ремкомплект.

Як встановити подушку?

Процес установки подушки дуже простий. Вона виготовляється на рівну поверхню на спеціальний матеріал (підкладковий), що йде в комплекті постачання. Будувати бетонну основу зовсім не обов'язково, що є однією з переваг виробу. Якщо монтаж відбувається на відкритій місцевості, бажано заздалегідь підготувати майданчик, прибравши траву, чагарники та іншу рослинність, вирівнявши місце під установку візуально. Якщо хочете зробити установку на кузов машини, необхідно попередньо демонтувати цвяхи, арматуру та інші гострі частини кузова. У кутах подушки є чотири кріплення із металу, за допомогою яких вона встановлюється на автомобільному кузові.