Ще в давнину піч була серцем будинку, з її допомогою обігрівали будинки та готували їжу. Сьогодні широко застосовуються сучасні опалювально-варильні печі. Варильна піч є незамінною деталлю заміського будинку. Мають гарну тепловіддачу і мінімальну витрату палива. Монтувати їх можна разом із кухонними плитами та опалювальними печами.

Опалювально-варильні печі поєднують у собі кухонну батог і піч. Вони відрізняються від решти печей зручністю в експлуатації, займають набагато менше місця, ніж дві окремі печі. Для виготовлення даної печі використовується жаростійка сталь, яка покривається жаростійкою емаллю. Передня частина печі має велику тепловіддачу, що важливо враховувати під час розміщення печі в приміщенні.

Дров'яні варильні печі слід перебувати виходячи з:

- об'єм приміщення;

-Потужності самої печі;

-естетичних переваг;

-Ціни.

  Опалювально-варильні печі можуть мати різний вид димообігів, частіше за все це змішані системи. Опалювальні печі мають кухонні плити, духові шафи та, призначені для нагрівання води, коробки. Варильні печі оснащені витяжкою, за допомогою якої усувається запах їжі.

Опалювально-варильні печі можуть мати різний вид димообігів, найчастіше це змішані системи. Опалювальні печі мають кухонні плити, духові шафи та призначені для нагрівання води, коробки. Варильні печі оснащені витяжкою, за допомогою якої усуваються запахи їжі.

Опалювальні варильні печі розрізняються за тривалістю топки (короткочасного та тривалого горіння), за тепловіддачею та ступенем прогріву (помірним або підвищеним). Печі помірного прогріву мають стінки товщеної не більше 5см, вони довго прогріваються, але й довго тримають тепло (достатньо 1-2 топок щоб тримати приміщення в теплі цілодобово). Їхня поверхня нагрівається не більше 55-60°С, у деяких місцях до 85-90°С. Це виключає прогорання пилу на поверхні печі та погіршує гігієнічні умови у приміщенні.

У печі тривалого горіння стінка тонша і становить 2см. Температура цих печей у середньому 65-75°С, іноді може сягати 120°С. На цих печах часто прогорає пилюка, видаючи неприємний запах. Ці печі не підтримують рівномірну температуру і багато в чому поступаюся печам помірного горіння.

Чекаємо на вас на сторінках нашого сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет-магазині "Бульба".