Як правильно використовувати піч Сварог

Незважаючи на те, що якість печі Сварог перевірено протягом часу, досягти того, щоб її служба була довгою та якісною, можна тільки експлуатуючи Сварог суворо відповідно до зазначених параметрів. Не треба забувати, що для тривалого використання максимальна температура основної площі поверхні печі при режимі інтенсивного горіння (розігрів) та в режимі низькоінтенсивного горіння не повинна перевищувати 90°С, а на поверхні органів керування – 80°С. Допускається наявність ділянок печі з температурою 110 ° С - 15% і 120 ° С - 5% від загальної площі.

Паливом для печі Сварог можуть бути лише дрова. Використання пелет, брикетів чи вугілля знижують ефективність роботи печі та скорочують термін її експлуатації.

Також необхідно стежити за інтенсивністю горіння, не слід забувати, що занадто велика тяга може сприяти перегріву печі або димаря і сприяти їх передчасному руйнуванню.

Щоб піч прослужила довго та ефективно – необхідно перед розігрівом ретельно очищати від сажі та попелу її дно, димові канали, а також димар.

Правильне встановлення димоходу

- Пічний димар повинен бути в довжину не менше 5 метрів і підніматися над дахом не менше ніж на 50 сантиметрів.

- Канали для відведення диму можуть бути або вертикальними або похилими. Відхилення труби по вертикалі не повинне перевищувати 30 градусів, або 1 метр. Похилі частини димоходу мають бути гладкими. Площа постійного перерізу має становити не менше площі поперечного перерізу.

Встановлюючи димар, не варто монтувати горизонтальні ділянки. Допуск таких ділянок передбачається лише в безпосередній близькості від самої печі, і їхня довжина не повинна перевищувати 70 сантиметрів. Потрібно пам'ятати, що наявність кутів навіть із невеликим ухилом може призвести до значних порушень роботи печі.

Ті ділянки димоходу, які не знаходяться в опалювальному приміщенні, обов'язково повинні бути покриті теплоізоляцією. Це буде перешкоджати утворенню конденсату, який сприяє швидкій зашлакованості димоходу.