В наш час людям надається маса опалювальних об'єктів, серед яких печі користуються популярністю в основному лише у заміських будинках.

Напевно, зібравшись встановити дров'яну піч, ми думаємо куди її краще поставити та і в цілому яка піч краще.

Найефективнішою вважається піч, у якої заслінка при відкритті не пускає в приміщення холодне повітря. У такому випадку звертається увага на ККД (коефіцієнт корисної дії). Чим вище цей коефіцієнт тим більше тепло тримається в приміщенні.

У невеликому приміщенні де перебування людини не дуже довге рекомендується ставити чавунну буржуйку. Якщо площа приміщення досить велика, то ефективніше і економніше поставити булер'ян - піч повільного горіння. У булері є можливість прикрутити інтенсивність горіння за допомогою спеціальних пристроїв. Ще одним плюсом бюлер'яна є те, що він досить швидко нагріває приміщення і не впливає на стан людини.

Для кухні краще ставити варильні печі, щоб крім обігріву можна було не використовуючи додаткової енергії готувати їжу.

Для лазні найчастіше використовують печі кам'янки, які мають кам'яний прошарок (так званий акуммулятор тепла). Ці камені дуже швидко нагріваються і дуже довго тримають це тепло. Каменки можуть бути виготовлені з цегли або металу. Цегляний агрегат довго зберігає тепло, а металевий швидко обігріває приміщення. Тому в першу чергу треба дивитися на те, чого хоче власник лазні.

Чекаємо на вас на сторінках нашого сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет-магазині "Бульба".