Булер'ян так звана диво піч має попит у багатьох країн світу. Вперше булер'ян з'явилася в Канаді, але дуже швидко поширилася країнами світу завдяки своїй економності, невеликій вартості та цікавому дизайну. Пекти булер'ян може використовувати крім дров та паперів кам'яне та буре вугілля. А ось коксівне вугілля використовувати не можна (він дуже швидко виводить піч з ладу). Завдяки конвенції повітря сильно і швидко перемішується в приміщенні. Пекти Булерьян це як твердопаливний котел для приватного будинку, тільки без водяного контуру.


Булер'ян знизу в свої труби засмоктує холодне повітря, а з верхніх труб випускає вже розігріте (температура якого може бути від 50-150 ° С залежно від режиму топки печі). Завдяки своїй конструкції булер'ян може опалювати велике приміщення, навіть 2-поверховий будинок без розведення. При чому температура печі залишається досить низькою. Дрова в даній печі тліють близько 5-8 годин, тоді як у звичайній буржуйці вони згоряють за кілька хвилин. Завантаживши булер'ян дровами можна забути про нього на пів дня і лише раз на 3-4 тижні варто видаляти з нього накопичену сажу. Крім того варто відзначити, що існує булер'ян швидкого обігріву (приміщення нагрівається протягом 20-25 хвилин).

Спалювання палива в булер'яні відбувається у два етапи. У першій камері відбувається процес тління і утворення газів, а в другій ці гази згоряють завдяки подачі вторинного повітря через спеціальні форсунки. Коефіцієнт корисної дії булерьяна становить 70-75%. Так як топкові двері булерьяна зачиняються герметично, то пожежна безпека її дуже висока.

  Дров'яна піч булер'ян встановлюється на міцну протипожежну основу. Відстань до легкозаймистого матеріалу повинна становити не менше 0,6 м. Металева труба булерьяна приєднується до димаря. Перед запалюванням печі слід повністю відкрити регулятор повітря та димар. Паливо не повинно торкатися оглядового віконця. При розпалюванні використовується папір. Після 5 хв нагрівання димар заслінку слід закрити.

Булер'ян SVAROG – абсолютна новинка на ринку печей України. Створений за аналогією всесвітньо відомої канадської печі, він поєднує простоту, економічність і естетичний зовнішній вигляд печі. укомплектовані двері з термостійким склом. Печі SVAROG випускаються в шести модифікаціях залежно від об'єму опалювального приміщення - від 100 до 1000 куб.

- Тип 01 11 кВт;

- Тип 02 20кВт;

- Тип 03 29кВт;

- Тип 04 38кВт;

-тип 05 46кВт.

Існують правила експлуатації печі булер'ян:

- потрібно перевірити тягу та повністю відкрити всі заслінки;

- скласти топлево в горизонтальному положенні в булер'ян;

- закрити двері, коли пішов процес горіння;

- через 5-10 хв потрібно прикрити задню та передню заслінки;

-Виставити режим роботи;

-Перед додаванням палива потрібно перевести піч в режим інтенсивного горіння, відкрити передню і задню заслінки почекати 3-5 хв і аж тоді відкривати двері, закинувши топлево повернути піч у вихідне положення;

- коли паливо повністю перегорить, можна видаляти золу, але її шар повинен завжди залишатися до 50мм.

Чекаємо на вас на сторінках нашого сайту. Вдалого вибору та покупок в інтернет-магазині "Бульба".